Collectedoel 2012

 

1. Project Servië

Stichting Hulp Oost Europa

Een auto voor Ds. Andreas in Vojvodina (Servie). Dit betreft een zelfstandig project van de werkgroep Harderwijk Hierden van Stichting Hulp Oost Europa.

Het geteisterde land van Milosevic krijgt nauwelijks enige hulp toebedeeld vanuit het buitenland. Met name een grote groep Roma’s (zigeuners) hebben het niet makkelijk en leven onder erbarmelijke omstandigheden. Ds. Andreas trekt zich het lot van deze mensen aan en brengt hen het evangelie. Hij zet zich in voor de kinderen van deze familie’s door ze te helpen met huiswerk en de organisatie van kinderbijbelclubs. Tevens zorgt hij voor een warme maaltijd. De dorpen waar deze familie’s wonen liggen verspreid in een wijde omgeving. Om de Roma’s voedsel en het evangelie te brengen heeft Ds. Andreas dringend een auto nodig Zijn oude auto heeft het onlangs begeven en daarom willen wij als Stichting € 5.000 bijeen brengen voor een 2e hands auto. Ds. Andreas leeft van giften en kan zelf geen auto aanschaffen. Inmiddels is € 5.000 overgemaakt waar onderstaande auto van is gekocht.

 

2. Project India

Stichting Support CSA Truste

Stichting Support CSA Trust is een Nederlandse stichting die opgericht is in 2008 door mensen die betrokken zijn bij het werk onder de allerarmste mensen in Zuid India. De contacten zijn gelegd in Taize (Frankrijk) met Dr. George Joseph en zijn vrouw die samen, op geheel vrijwillige basis, actief zijn onder deze groep mensen in Zuid India. Vanuit hun Christelijke geloof wijden zij zich dagelijks aan het helpen van de allerarmste kasteloze vrouwen en kinderen. Inmiddels is er een klein studiecentrum waar dagelijks zo’n 60 kinderen naar school kunnen. Later op de dag wordt de ruimte gebruikt voor studiebegeleiding van jongeren en als vormingscentrum voor volwassenen. Er is echter dringend een extra ruimte nodig voor dit prachtige werk en daarom willen wij als Stichting ook voor dit project € 5.000 bijeen brengen zodat nog meer kinderen geholpen kunnen worden. www.supportcsatrust.org. Inmiddels is € 5.000 overgemaakt en is men gestart met de bouw van een nieuwe ruimte.