In de krant 2021

Ermelo’s Weekblad – Voorzichtig starten met zes trekkersdiensten

Staverden – In Staverden worden in de zomermaanden normaal gesproken tien openlucht kerkdiensten georganiseerd. Corona heeft in 2020 al roet in het eten gegooid.

 

De organisatie wil dit seizoen weer voorzichtig beginnen met zes diensten onder de voorwaarden dat er geen beperkingen worden opgelegd door de overheid. ‘’Het gaat er bij deze interkerkelijke diensten om de Heer te ontmoeten in een ontspannen sfeer.’’

Bij mooi weer wordt de dienst in het bos gehouden naast de Kapel van Staverden. De bezoekers nemen hun eigen (klap)stoel mee. Bij regen wordt de dienst in deze kapel gehouden. In deze eredienst wordt veel gezongen uit Op toonhoogte. De bundels worden tijdens de dienst uitgedeeld.

De collecte opbrengst gaat dit jaar naar twee projecten: Stichting Old School uit Apeldoorn, ten behoeve van kas voor een moestuinproject aldaar, en Agape family Ministries in Grabouw Zuid Afrika, om daar een kind vriendelijk speelveld te kunnen maken. De diensten beginnen om 11.30 uur. ‘’Een kwartier voor aanvang zingen wij diverse liederen.’’ De eerste van zes diensten begint op 25 juli en de laatste dienst is 29 augustus.