In de krant 2007

Via de Trekkersdiensten € 17.000,- naar Oekraïne.

De Stichting ‘Met Uitgestrekte Hand’ ontvangt via de collecteopbrengst van de Trekkersdiensten het prachtige bedrag van € 17.000 voor de afbouw van de kerk in Ceres. Na 24 jaar nemen Harda en Wim Sederel en Mijke Dijkhuizen afscheid van het bestuur.

 

De zomer in Nederland startte met matig weer. Daarom bezochten minder bezoekers de eerste openluchtdiensten in Staverden. Toch werd dat in de maand augustus ruimschoots goedgemaakt en de uiteindelijke opbrengst van de collectes was voldoende om het gewenste bedrag van € 17.000,- over te kunnen maken naar de Stichting Met Uitgestrekte Hand. Deze, in Ermelo gevestigde, stichting zet zich in voor de minderbedeelden in de Oekraïne en ondersteunt aldaar enkele kerkelijke projecten.

In de kerk in Ceres, die met Nederlands geld is gebouwd, worden al kerkdiensten gehouden maar het geld is hard nodig voor de afbouw en de zaalinrichting. De kerk kan nu worden afgemaakt.

Na een periode waarin de Trekkersdiensten uitgroeiden tot een begrip in de zomermaanden namen 3 leden afscheid van het bestuur. Het is tijd om het stokje over te dragen, is de mening van de oud bestuursleden. Nieuwe mensen betekent vaak weer nieuwe ideeën en dat is bij de traditionele openluchtdiensten ook wenselijk. De nieuwe bestuursleden Evert van de Broek en Jacolien Roelofsen zijn evenals de huidige bestuursleden reeds met de voorbereidingen van de diensten in 2008 begonnen. De eerste dienst wordt gehouden op de laatste zondag in juni.