Collectedoel 2014

 

 1. Project Papoea Nieuw Guinea

Wycliffe Bijbelvertalers

Rond 2010 is de familie Petersen naar PNG vertrokken. Zij hebben daar een geweldige werkplek gevonden in het dorp Ukarumpa, in het hoogland midden in PNG. Zij geloven dat dit de plek is waar de Here God hen op dit moment hebben wil, waarbij ze werk kunnen doen om zo tot zegen te zijn voor de mensen daar. Zij zijn uitgezonden door Wycliffe Bijbelvertalers.

De familie heeft behoefte aan een nieuwe kunststof watertank. Zij hebben momenteel een 9000 liter stalen watertank, die hier en daar begint te roesten. De tank is al minstens 20 jaar oud. De familie leeft van giften en hebben geen extra geld voor een nieuwe watertank, als de oude het begeeft bijv. door een aardbeving (wat regelmatig voorkomt).” hebben ze niets meer.

 

2. Project Sri Lanka

Stichting Golden Star

Via de dames Gezina Bakker en Angreth Mulder uit Putten zijn we in contact gekomen met de stichting “Golden Star”. Deze stichting zet zich via deze dames in voor een allerarmste groep mensen die in een wijds moeras gebied wonen aan de rand van een grote lagune. In deze lagune leeft veel vis. Deze vis is een belangrijke voedselbron. Het gebied ligt langs een kuststrook van de Indische oceaan tussen Colombo en Negombo. De mensen die hier wonen leven onder overkappingen die in de regentijd onder water lopen. Men heeft al veel nieuwe huisjes kunnen bouwen maar er is dringend behoefte aan meer van deze woningen die nu op hoger gebied gebouwd worden. De Christelijke gemeenschap die overwegend katholiek is, heeft veel kinderen met beperkingen en juist voor deze groep is al veel gedaan. Zo heeft de Stichting een papier werkplaats gemaakt waar daadwerkelijk papier gemaakt wordt. Ook is er een timmerwerkplaats waar deze mensen een goede dagbesteding hebben. Met middelen in de vorm van geld uit Nederland zijn er al belangrijke vorderingen geboekt. Ook vanuit de opbrengsten van de Trekkersdienstcollecten kan er weer veel gedaan worden.