Diensten

De diensten beginnen om 11:30 uur. Ongeveer een kwartier voor aanvang beginnen we met het zingen uit het “op toonhoogte”. Tijdens de diensten wordt eveneens “op toonhoogte” gebruikt. Wij verzoeken u niet voor 11:00 uur te komen in verband met de voorafgaande kerkdienst in de kapel van Staverden.

 

Bekijk hiernaast de nieuwe folder 2019

 

Algemeen

De doelstelling van “Onderwegkerken” is een plaats te zijn waar men zich thuis kan voelen, juist ook als men onderweg is, ongeacht de kerkelijke achtergrond.

Ook in de omgeving van Staverden, waar veel gasten komen tijdens de zomermaanden, voelde men al gauw aan dat er behoefte bestond aan korte kerkdiensten, waar de vakantieganger gemakkelijk aan deel zou kunnen nemen. Het gaat er bij deze diensten wat meer ontspannen toe, bij mooi weer houden we de dienst naast de kapel in het bos. Veel bezoekers brengen een eigen stoel mee of zitten op de grond.

Uiteraard willen we in deze ontspannen sfeer de mensen duidelijk vertellen van Gods grote liefde voor de mens en wat Hij in Zijn Zoon voor ons gedaan heeft. Er wordt tijdens deze diensten ook veel gezongen.

Hoelang deze diensten al gehouden worden is niet met zekerheid te zeggen. Sommige beweren zelfs dat er voor de oorlog al “Trekkersdiensten” gehouden werden voor padvinders, die hier hun tenten hadden opgeslagen. We zouden dan de oudste “Onderwegkerk” van Nederland zijn!

Zeker weten we, dat sinds de beginjaren ’50 deze diensten niet meer bezocht worden door padvinders, maar door vakantiegangers en bewoners uit omliggende gemeenten. De diensten voorzien in een duidelijke behoefte. De belangstelling groeit ieder jaar. Ieder jaar wordt er gecollecteerd voor een bepaald project. We hopen uiteraard dat u zich ook thuis zult voelen bij ons. Voor eventuele opmerkingen kunt u altijd bij één van de leden van de Stichting Trekkersdiensten Staverden terecht.